סלט בורגול מבושם באדיבות: יד מרדכי
סלט בורגול מבושם באדיבות: יד מרדכי
החומרים הדרושים להכנת 5 מנות:
2 כוסות בורגול מושרה במים כ- 30 דקות, שטוף ומסונן
4 גזרים קלופים, קוביות
2 בצלים קוביות
זר שמיר קצוץ
4 כפות חמוציות מיובשות, או צימוקים
3 כפות שמן זית בטעם פירותי עשיר "יד מרדכי"
3 כפות דבש מפרחי הדרים (או דבש מפרחי בר) "יד מרדכי"
1 כפית קינמון
1 כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
* שמים את השמן והדבש בסיר רחב, מחממים מעט.
* מוסיפים בצל ומאדים תוך ערבוב עד שקיפות
* מוסיפים גזר, מלח וקינמון, מערבבים כ 2 דקות
* מוסיפים 1/3 כוס מים ומנמיכים להבה. מכסים ל5דקות
* מוסיפים את הבורגול, החמוציות, ומערבבים.
* מכסים ומבשלים עוד כ5 דקות
* מוסיפים שמיר וצנוברים, מתקנים תיבול.
* מכסים, מכבים להבה ומניחים לעמוד עוד כ 10 דקות.