נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח מגישה מתכון לחנוכה קלאסי ופשוט שכל אחד יכול להכין: סופגנייה קלאסית, עם ריבת פירות יער
נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח מגישה מתכון לחנוכה קלאסי ופשוט שכל אחד יכול להכין: סופגנייה קלאסית, עם ריבת פירות יער
חומרים לסופגניות:
1 ק"ג קמח מנופה
200 גרם חמאה רכה
50 גרם שמרים יבשים
רבע כוס ברנדי
שלושת רבעי כוס סוכר
רבע כפית מלח
2.5 כוסות מים
כפית תמצית וניל טובה או חצי מקל וניל
חצי כפית גרידת לימון תפוז – לא חובה
למילוי: ריבת יער, או ריבה אחרת שאתם אוהבים
לטיגון: ליטר שמן קנולה
אופן הכנת הסופגניות:
* בקערת מיקסר שמים את קמח, חמאה, שמרים, ברנדי, סוכר ומלח. מעבדים באמצעות וו לישה ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי עיבוד איטי. מערבבים עד שהבצק מקבל מרקם אחיד וגמיש.
* אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים ואם רטוב – מעט קמח. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו.
* מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים אותו מעט, עד שיקבל מרקם גמיש. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 2 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה מקומח ונותנים לבצק לתפיחה נוספת, עד להכפלת הנפח. בשעת ההתפחה חשוב לכסות את העיגולים במגבת לחה למניעת היווצרות קרום יבש.
* מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, עד שנוצרות בו בועות במגע עם חתיכת בצק.
* כשהסופגניות מכפילות את נפחן, מטגנים אותן היטב משני הצדדים עד להזהבה יפה, ומוציאים לנייר סופג.
הרכבת הסופגניות:
כשהסופגניות מוכנות מעבירים את הריבה לשק זילוף קצה מחודד. דוקרים כל סופגנייה במרכזה, וממלאים בריבה עד שמעט ממנה יוצא החוצה. כמו כן ניתן למלא את הסופגניות מהצד. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.