מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית הבית של ניופאן גורמה.
מצרכים:
500גר' קמח
2 כפות שמרים יבשים
1ביצה
½כפית מלח
½ כוס סוכר
¾1 כוס חלב וניל
50גר' חמאה מומסת
* ניתן להוסיף גרידת לימון
שמן לקערת ההתפחה
אופן ההכנה:
1. בקערת מעבד המזון עם המלוש מכניסים את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבבים בפולסים עד שהשמרים והסוכר נבלעים בקמח.
3. מוסיפים את הביצה, החלב והחמאה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וחלקה במשך 3 דקות בפעולה רציפה.
4. מוסיפים את המלח וגרידת הלימון ומערבבים לעוד מספר שניות.
5. מעבירים את התערובת בעזרת מרית לקערה משומנת היטב, מכסים במגבת או נילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
6. בידיים משומנות מעט יוצרים כדורים שווים בגודלם ומניחים על תבנית מקומחת, מכסים במגבת ומשאירים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
7. מפעילים את האקטיפריי ללא המלוש 5 דקות לחימום .
8. מקמחים את כדורי הבצק ומניחים בעדינות על משטח האקטיפריי המשומן קלות ואופים כ-5 דק' (תלוי בדגם המכשיר ובגודל הכדורים).
9. כעת הסופגניות מוכנות, פזרו אבקת סוכר, מלאו אותן בעזרת מזרק בכל מילוי שתבחרו ותהנו! הן אפילו טעימות ללא מילוי למי שרוצה לשמור על המשקל.