מאת: עמית דונסקוי
כ-40 סופגניות
חומרים:
- 1 ק"ג קמח שמרים אסם
- 6 ביצים
- 1 כוס חלב חמים
- 1 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות ברנדי
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1/2 כפית תמצית וניל משובחת
- קורט מלח
- שמן לטיגון עמוק
- 2 בננות חתוכות לקוביות קטנות
- מעט קמח רגיל לקימוח
למילוי הבננות:
- 1 כף חמאה
- 4 בננות פרוסות
- קורט קינמון
למילוי:
- צנצנת ריבת חלב
אביזרים:
ריבועי נייר אפייה (עליהם נניח את הסופגניות להתפחה וכך ישמרו על צורתן בעת ההעברה לטיגון)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים את הקמח, הביצים והסוכר.
- מוסיפים את החלב ומערבלים כ-5 דקות. מוסיפים את החמאה המומסת, הברנדי, גרידת הלימון ותמצית הווניל וממשיכים לערבל כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק רך ודביק.
- מקמחים מעט את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעתיים עד שלוש שעות, או עד להכפלת הנפח.
- הכנת מילוי הבננות: ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את הבננות, בוזקים מעט קינמון ומטגנים כדקה. מסירים מהלהבה ומעבירים למסננת לצינון.
לאחר התפיחה מניחים את קוביות הבננה מעל הבצק ולשים מעט עד להטמעתן בתוך הבצק.
- מחלקים את הבצק לכ-40 כדורים. פותחים כל כדור במרכז, מניחים שתי פרוסות בננה ומגלגלים.
- מניחים את הכדורים על ריבועי הפרגמנט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב כ-40 דקות.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה, מוציאים לנייר סופג, מצננים מעט וממלאים בריבת חלב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.