לקראת חנוכה, מציע השף גדעון בן עזרא ל'עץ הזית' מתכון ייחודי לסופגניות אפויות מקמח מלא- לחג חנוכה טעים ובריא הרבה יותר.
לקראת חנוכה, מציע השף גדעון בן עזרא ל'עץ הזית' מתכון ייחודי לסופגניות אפויות מקמח מלא- לחג חנוכה טעים ובריא הרבה יותר.
החומרים ל 24 סופגניות
5 כפות שמן קנולה עץ הזית 'מועשר'
¼1 כוסות (150 גרם) קמח מלא מנופה
¼1 כוסות (150 גרם) קמח לבן מנופה
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
½ כפית מלח
2 כפות (10 גרם) שמרים יבשים (½ קוביית שמרים טריים / ½ שקית שימרית)
½ מקל וניל מגורד או 2 טיפות תמצית וניל
1 ביצה
¾ כוס (180 מ"ל) ריוויון או חלב 1%
תרסיס מופחת קלוריות " עץ הזית' בטעם חמאה או קנולה
סירופ סוכר להברשה
אבקת סוכר להגשה
טיפ
חשוב להקפיד על תפיחה ממושכת עפ"י הוראות המתכון. ככל שהבצק יתפח, כך יתקבלו סופגניות קלילות ורכות יותר, אך תפיחה ארוכה מידי תהפוך את הבצק לחמצמץ.
אופן ההכנה: |
|
|
|
|
|
|
|
1. מאחדים את הקמחים, הסוכר, המלח, הווניל והשמרים היבשים במיקסר, בעזרת וו לישה במהירות בינונית. |
|
|
|
|
|
|
|
2. מוסיפים את השמן תוך כדי לישה וממשיכים ללוש למשך 3 דקות. |
|
|
|
|
|
|
|
3. מוסיפים את הביצה והריויון וממשיכים ללוש כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. |
|
|
|
|
|
|
|
4. מכסים את הקערה ומניחים לתפיחה ראשונה כשעה וחצי (עד הכפלת נפח הבצק) |
|
|
|
|
|
|
|
5. טופחים על הסופגניות התפוחות בכוח כדי להוציא מהן את האוויר, לשים שוב ביד על משטח עבודה מקומח מעט, ומרדדים לעובי 1 ס"מ. |
|
|
|
|
|
|
|
6. קורצים עיגולים קטנים ( בקוטר 4 ס"מ) בעזרת קורץ עוגיות. |
|
|
|
|
|
|
|
7. מניחים את עיגולי הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שרוסס בתרסיס בטעם חמאה או קנולה לתפיחה שנייה. (כחצי שעה) |
|
|
|
|
|
|
8. מחממים תנור ל170 מעלות.9. אופים את הסופגניות כ- 15 דקות, עד לקבלת מרקם יציב וקליל (ללא צבע)
10. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ סוכר ומניחים בצד למילוי בקרם הדרים או קפוצ'ינו.
11. לאחר מילוי, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
אפשרויות מילוי
קרם קפוצ'ינו
250 מ"ל שמנת 32%
250 גרם שוקולד לבן
6 גרם (3 כפיות) קפה נמס
1 ביצה
טיפ
חשוב לכבות את האש לאחר הוספת השוקולד. הוא נוטה להישרף במהירות ולקבל טעם מר.
אופן ההכנה
* מרתיחים את השמנת בסיר קטן.
* טורפים את הביצה בקערה בינונית בעזרת מטרפה.
* כשהשמנת רותחת, מוסיפים את הקפה ובוחשים היטב.
* מעבירים חצי מכמות השמנת הרותחת לקערה עם הביצה הטרופה, ומערבבים היטב, מוסיפים את יתרת השמנת ואת השוקולד.
* מערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
* מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי
קרם הדרים
1 גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% או 38%
150 גרם שוקולד לבן
גרידה מ-2 תפוזים
גרידה מלימון אחד
2 כפות ליקר תפוזים (אופציונאלי)
טיפ
ניתן לסנן את גרידות ההדרים מהקרם לאחר הבישול.
אופן ההכנה
* מרתיחים את השמנת עם גרידת התפוז והלימון בסיר קטן.
* כאשר השמנת רותחת, מכבים את האש.
* מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים היטב עד קבלת מרקם חלק, מוסיפים את הליקר, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה.
* מקציפים את הקרם בעזרת מיקסר חשמלי עד קבלת קרם אוורירי וקטיפתי. |