מתכון לנתח פילה ברביקיו ברוטב סאטה (חמאת בוטנים) על מצע של בורגול ופלפלים
באדיבות: השף עומרי בן פרז- שף חברת "עוף טוב"
מתכון לנתח פילה ברביקיו ברוטב סאטה (חמאת בוטנים) על מצע של בורגול ופלפלים
באדיבות: השף עומרי בן פרז- שף חברת "עוף טוב"
החומרים:
1 אריזת נתח פילה בתיבול ברביקיו של עוף טוב.
לבורגול:
2 כוסות בורגול
1 פלפל אדום חתוך לקובית
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1/2 פלפל חריף חתוך לקוביות
2 שיני שום כתושות
כף שמן זית
קורט פלפל
לרוטב סאטה:
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף צ'ילי מתוק
1 כפית סויה
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
* מניחים בקערה את הבורגול, שופכים מעל 2.5 כוסות מים רותחים, מניחים בצד למשך חצי שעה ומערבבים מידי פעם עד שהבורגול רך.
* מוסיפים למחבת חמה את שמן זית ומטגנים את הפלפלים למשך 5 דקות.
* מוסיפים את הפלפלים, מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל.
* מערבבים היטב את הפלפלים והבורגול בקערה.
* מחממים בתנור את נתח הפילה בתיבול ברביקיו של עוף טוב לפי הוראות ההכנה המופיעות בגב האריזה.
אופן הכנה לרוטב הסאטה:
לסיר קטן מוסיפים את כל חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה קלה.
אופן ההגשה:
מניחים את תערובת בורגול והפילפלים בצלחת מעל מניחים את נתח הפילה ומעל מזלפים את רוטב הסאטה.