נסיכת הנילוס בסגנון המזרח
באדיבות השף שיראל ביוק-פלומבו, מלון "מרינה" תל אביב
נסיכת הנילוס בסגנון המזרח
באדיבות השף שיראל ביוק-פלומבו, מלון "מרינה" תל אביב
חומרים (6 מנות)
3 כפות רוטב סויה
½ כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל בינוני מגורד
מיץ מלימון אחד
חומרים לדג:
½ כוס קמח מתובל במעט מלח פלפל
לבן כמון וקארי
6 נתחי דג יפים
שמן קנולה לטיגון
חומרים לרוטב:
2 בצלים קצוצים
3 עגבניות פרוסות דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום טריות פרוסות דק
זר כוסברה טרייה קצוצה
זר נענע קצוץ
2 פלפלים חריפים פרוסים לטבעות
3 לימונים כבושים פרוסים דק
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפיות כמון מזרחי
2 כפיות פפריקה (אפשר חריפה לאוהבי הז'אנר)
2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
הדגים: מערבבים יחד את חומרי המשרה ומשרים את הדגים בתוכו לפחות שעה. מטגנים במחבת חמה במעט שמן קנולה את נתחי הדג המקומחים טיגון קל עד חצי בישול.
הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את השום, מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות והפלפלים. ממשיכים לטגן עד לריכוך הפלפלים, מוסיפים את רסק העגבניות. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר, תוך כדי בחישה, להוסיף חצי כוס עד כוס מים קרים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים היבשים, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הנענע והלימונים הכבושים. מתקנים את התיבול ולאחר רתיחה מורידים מהאש.
הכנת המנה: מסדרים את הדגים בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב עד לגובה הדג ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לחצי שעה.
הגשה: מומלץ להגיש עם זר עלים ירוקים, דוגמת פטרוזיליה, נענע, ריחן פרסי, טרגון ורשד.