מתכוני מטבלים וממרחים לשבועות באדיבות בייגל בייגל
מתכוני מטבלים וממרחים לשבועות
סלסה
החומרים:
6 עגבניות גדולות
צרור עלי כוסברה
חצי פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
4 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
* חותכים את העגבניות לקוביות קטנות
* חותכים את הפלפלים לטבעות קטנות
* קוצצים את הכוסברה דק ככל האפשר
* מערבבים את כל החומרים, טועמים ומשפרים תיבול
* מומלץ לקשט בעלי כוסברה
דיפ ממרח זיתים – טפאנד
החומרים:
¾ כוס זיתים שחורים איכותיים ללא גרעין
1/3 כוס שמן זית
5 פילטים של אנשובי (לא הכרחי)
4 שיני שום
אופן ההכנה:
* מכניסים את כל החומרים למעבד מזון למספר שניות לחיתוך גס וערבוב
* טועמים ומשפרים טעמים
* מומלץ לקשט בעלי בזיליקום טריים
דיפ קרם חצילים
החומרים:
5 חצילים קלויים וקלופים
100 גרם גבינה מלוחה איכותית
¼ כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
* מועכים את החציל במזלג
* מוסיפים בהדרגה את שמן הזית ומערבבים
* מועכים פנימה את הגבינה המלוחה
* מוסיפים את השום, טועמים ומתקנים תיבול
* מומלץ לקשט בעירית קצוצה
ממרח קרם פסטו
החומרים:
צרור עלי בזיליקום טריים
½ כוס שמן זית איכותי
3 כפות צנוברים קלויים
½ כוס גבינת פרמזן מגורדת
3 שיני שום
כפית מלח שטוחה
ניתן להוסיף צרור עלי כוסברה
אופן ההכנה:
* מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
* טוחנים עד שהחומרים הופכים לממרח אחיד
* טועמים ומשפרים טעמים
* מומלץ לעטר במעט צנוברים שלמים
דיפ ממרח פלפלים קלויים
החומרים:
5 פלפלים אדומים
¼ כוס שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מלח
2 שיני שום
אופן ההכנה:
קליית הפלפלים:
* לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות מכניסים את הפלפלים
* הופכים את הפלפלים על מנת שישחימו מעט מכל הכיוונים
* מעבירים את הפלפלים לשקית ניילון להצטננות והפרדות מהקליפה (כ- 15 דקות)
* קולפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים
* מניחים על מסננת למספר דקות על מנת לייבשם
הכנת הממרח:
* מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
* טוחנים טחינה גסה מספר שניות
* מומלץ לקשט בעלי טרגון
המתכון באדיבות בייגל בייגל