מתכונים לנשנושי טורטייה (אייר פופס) מאת מאיר בולקה:
מתכונים לנשנושי טורטייה (אייר פופס) מאת מאיר בולקה:
מטבלי טורטייה
שלושה מטבלים שהולכים נפלא עם חטיפי טורטייה (אייר פופס)
1.מטבל אבוקדו:
מועכים בעזרת מזלג אבוקדו שלם בצלחת. מוסיפים 2 כפות מיונז ופלפל אדום חתוך לקוביות. מתבלים במלח ומיץ מלימון שלם. מערבבים שוב ומעבירים לקערית הגשה.
2.מטבל אריסה וקוביות גבינה:
מכניסים למעבד מזון: כפית סחוג, 2 פלפלים מתוקים חתוכים לקוביות, 2 כפות שמן זית ושני שיני שום ומרסקים הכל ביחד בחמישה-שישה פולסים קצרים. מוציאים מהבלנדר, יוצקים על קוביות גבינה מלוחה ומעבירים לקערית הגשה.
3.מטבל גבינה לבנה מתובלת:
כותשים 2 שיני שום, קוצצים בצל ירוק דק דק ומערבבים יחד עם 200 גרם גבינה לבנה (אפשר 5%) ומעבירים לקערית הגשה.
ארוחת בוקר/ערב עם טורטיות
חטיף טורטייה יכולה להיות תחליף מצוין ללחם בארוחת בוקר.
מכינים ארוחת בוקר ישראלית עם חביתה או ביצת עין. קוצצים סלט עם עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, צנון ועלי חסה שטופים ומגישים עם חטיפי טורטייה במקום הלחם. אפשר גם לפזר שברי טורטייה מעל לסלט ולתבל בכף טחינה גולמית.
טורטיות עם צ'ילי-קון-קרנה זריז
מרכיבים:
1 שקית אייר פופס טורטייה בטעם חמוץ חריף
1 קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
200 גרם בשר בקר טחון
מעט שמן זית
פלפל ומלח
צ'ילי גרוס יבש
ההכנה:
מחממים מעט שמן זית בסיר קטן, ויוצקים לתוכו את תכולת קופסת השעועית ברוטב עגבניות. מוסיפים את הבשר הטחון ואת הפלפל האדום. מערבבים היטב, ומבשלים כמה דקות. מכבים את האש. מתבלים עם צילי, מלח ופלפל ומערבבים היטב להפרדת גושי הבשר.
מסדרים את האייר פופס טורטייה על כלי הגשה, ויוצקים כף גדושה על כל אחת ואחת מהטורטיות. מגישים מייד.
טורטיות פיצות
מרכיבים:
שקית חטיף טורטייה אייר פופס בטעם חמוץ חריף
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
3 עגבניות שרי פרוסות דק
בצל ירוק קצוץ דק
נייר אפיה מתכלה של "קוקי"
ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים את הטורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה מתכלה ומפזרים מעל כל אחת ואחת את הגבינה המגורדת.
מניחים על כל חטיף טורטייה את הירקות (עגבניות שרי פרוסות או בצל ירוק וכן אפשר להוסיף ולגוון בירקות נוספים כמו פלפל אדום, פרוסות שום, בצל קצוץ ועוד)
מכניסים לתנור למשך כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה. מוציאים ומגישים מיד.