אלפרו מציעה מתכון לחג שבועות המתאים לקינוח חגיגי : קרם ברולה על בסיס חלב סויה.
מתכון לחג שבועות המתאים לקינוח חגיגי : קרם ברולה על בסיס חלב סויה.
זמן הכנה: 10 דקות, זמן בישול: 15 דקות
מצרכים (ל- 8-10 מנות):
3.5 כוסות מים
5.5 כפות סוכר
150 גר' קוקוס טחון
2 כוסות חלב סויה אלפרו בטעם טבעי
1/5 פחית חלב קוקוס
מספר טיפות פינקולדה (לא הכרחי)
מספר טיפות תמצית רום (לא הכרחי)
14 גר' ג'לטין
רכיבים לקרמל:
½ כוס סוכר
½1כפות מים
אופן ההכנה:
* מחממים בסיר את המים, הסוכר והקוקוס ומרתיחים. מכבים את האש ומניחים בצד כ-15 דקות. לאחר מכן מסננים את הנוזל מהקוקוס בעזרת מסננת.
* בסיר נפרד מחממים את חלב הסויה, חלב הקוקוס ,הפינקולדה ותמצית הרום.
* מוסיפים את תערובת הנוזלים הראשונה של המים, הסוכר והקוקוס לסיר השני.
* ממיסים את הג'לטין בהתאם להוראות ההכנה, מוסיפים את הג'לטין המומס לסיר ומערבבים.
* להכנת הקרמל מחממים על אש קטנה את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל ומוסיפים את המים.
* שופכים את הקרמל לתבניות קטנות ומחכים שיתקשה. שופכים על הקרמל את תערובת הנוזלים ומכניסים למקרר.
לקישוט: מכניסים לתנור את הקוקוס הטחון כמה דקות. מפזרים מעל הקרם ברולה המוכן.
המתכון באדיבות אלפרו.