איציק פיינשטיין, שף אל גאוצ'ו, ונשר מאלט מציע מתכון לצלי בקר בנשר מאלט ובצלי פנינה המתאים להגשה עם פירה תפו"א.
איציק פיינשטיין, שף אל גאוצ'ו, ונשר מאלט מציע מתכון לצלי בקר בנשר מאלט ובצלי פנינה המתאים להגשה עם פירה תפו"א.
החומרים:
1 ק"ג בשר סינטה
2 כוסות (350 ג') בצלצלי פנינה
2 ראשי סלרי חתוכים לרבעים
200 ג' פטריות שמפניון שלמות
2 בצלים חתוכים לרבעים
1 גבעול קרישה חתוך לטבעות עבות
5 שיני שום
2 כפות קמח
1 ליטר נשר מאלט
2 כפות טימין טרי
2 כפות פלפל גרוס
1 כף מלח גס
100 ג' מחמאה מומסת
אופן ההכנה:
* את הנתח מסדרים בתבנית אפיה ויוצקים את המחמאה מעל, מפזרים מלח גס ופלפל גרוס טימין ושיני שום.
* מחממים תנור ל 220 מעלות וצולים את הנתח כ 10 דקות
* בנפרד מטגנים במחבת עם מעט מחמאה את הבצלים עד הברקה מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד הברקה מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב מוסיפים נשר מאלט ומבשלים כ-30 דקות.
* מנמיכים את חום התנור ל 150 מעלות יוצקים את הרוטב עם הירקות וצולים יחד עוד כ 10 דקות .
*להגשה מוצאים את הנתח מהרוטב ופורסים לפרוסות ,מסדרים בכלי הגשה ויוצקים את הרוטב עם הירקות מעל .מתאים להגשה עם פירה תפו"א.