מתכון עוגת גבינה לחג שבועות באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מ"מכללת השף"
מתכון עוגת גבינה לחג שבועות באדיבות השף קונדיטור דקל אשכנזי מ"מכללת השף"
חומרים לבצק:
100 ג' סוכר
200 ג' חמאה
300 ג' קמח מנופה
1 ביצה
ההכנה:
יש לעבד חמאה עם סוכר וביצה ולקשור עם הקמח לבצק אחיד. להניח בקירור מס' דקות,
לרדד לעובי 1/2 סמ" ולרפד את בסיס התבנית ושולייה ולאפות בתנור בחום 180 מעלות עד לחצי הזהבה. את השאריות גם לאפות עד להשחמה ולרסק.
חומרי המלית:
500 ג' גבינה לבנה מנוקזת מנוזלים
400 ג' שמנת חמוצה
4 חלמונים
גרידת לימון 1
תמצית וניל טהורה
300 ג' חלב
יש לערבב את כל החומרים בקערה.
7 חלבונים
150 ג' סוכר
קורט מלח
להקציף עד לקבלת קצף יציב ולעטוף עם הגבינה.
לצקת מעל הבסיס בתבנית ולאפות עד להזהבה, לשחרר את הדפנות של העוגה בעזרת סכין ולהמשיך באפייה עוד כ – 1 שעה.
400 ג' שמנת חמוצה
100 ג' סוכר
לערבב ולצקת על העוגה בעודה חמה, לאפות עוד 5 דקות ולצנן לגמרי .
לפזר פירורים ולפרוס למנות.