מתכון מתאים ל 20-30 עוגיות
מצרכים:
120 גרם של חמאה איכותית.
חצי כוס של סוכר לבן.
חצי כוס של סוכר חום.
קמצוץ מלח – ממש מעט מלח, רק כדי לאזן טעמים.
ביצה אחת.
כפית אחת של תמצית וניל.
100 גרם של קמח.
סודה לשתייה – כמות של פקק הבקבוק.
כוס אחת של שוקולד צ'יפס.
מתכון מתאים ל 20-30 עוגיות
מצרכים:
120 גרם של חמאה איכותית.
חצי כוס של סוכר לבן.
חצי כוס של סוכר חום.
קמצוץ מלח – ממש מעט מלח, רק כדי לאזן טעמים.
ביצה אחת.
כפית אחת של תמצית וניל.
100 גרם של קמח.
סודה לשתייה – כמות של פקק הבקבוק.
כוס אחת של שוקולד צ'יפס.
כוס אחת של אגוזי פקאן גרוסים או קצוצים דק דק.
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש לחום בינוני על חום של בין 170-180 מעלות.
לוקחים תבנית אפייה ומרפדים אותה בנייר אפייה.
לוקחים את קערת המערבל ושופכים לתוכה חמאה, סוכר לבן, סוכר חום, מלח ואת תמצית וניל ומתחיל להקציף הכל במהירות למשך זמן של 2-4 דקות. מחכים שהבלילה תבהיר את הצבע שלה מעט.
לוקחים קערה נפרדת ומוסיפים לתוכה קמח וסודה לשתייה.
מוסיפים לתכלת את כל הבלילה ומערבבים הכל במהירות אטית, לאט לאט עד שהעיסה הופכת למרקם אחד אחיד ומוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים, מערבבים הכל בצורה אחידה. מכסים את הקערה בניילון ניצמד על מנת למנוע יציאה וכניסה של אוויר ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.
לוקחים את הבצק ומתחילים להכין ממנו כדורים לפי הגודל הרצוי (עדיף עיגולים קטנים כדי שיהיה נוח לאכול). מסדרים את הבצק העגול בתבנית, חשוב לסדר את הבצק במרחק קטן כדי למנוע הדבקות של הבצק. מכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
* מכניסים את התבנית למקפיא בכדי שהעוגיות יתקשו ויתפסו את הצורה העגולה.
- מוציאים את התבנית ומכניסים ישיר לתנור החם. אופים הכל למשך 15 דקות (עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים). משאירים את התבנית בצד כדי שהעוגיות יצתננו ומעבירים לקופסה.
מספר טיפים:
* העוגיות יכולות להישמר בתוך קופסה אטומה למשך שבוע במקום קריר.
* יש להקפיד על זמני האפייה ולא לשכוח מהתכלת שבתנור על מנת שהעוגיות יגיעו לתוצאה מושלמת.
העוגיות אמורות לצאת פריכות ורכות ולכן יש לשמור על זמנים נכונים.
* ניתן לעטוף את העוגיות בקופסת מתנה ולהפתיע את האנשים שאנחנו אוהבים