באדיבות הקונדיטור מיקי שמו
החומרים ל-40-43 סופגניות:
1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
3/4 כוס חלב/מים (150 גר')
4 ביצים
175 גר' חמאה
20 גר' שמרים – שימרית – שמרים טריים שאין צורך בהמסתם!
1 כף ברנדי
אופן הכנה:
* מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
* מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.
* מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
* מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
* מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפ' החדר.
* מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
* מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
* ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.
* בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.
טיפים:
להכנת הבצק:
חשוב מאוד להקפיד על זמני לישה, קרי: 13 דקות וכן, על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה.
כמו כן, חשוב להקפיד על טמפ' החמאה בזמן הכנסתה לבצק – קוביות ובטמפ' החדר.
בזמן התפיחה:
יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת ע"מ שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד – מטלית מטבח.
שמן:
רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו, במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.