לרגל שבועות, מגישה חברת "רפאל'ס" גרסה מיוחדת לקינוח הבריטי המוכר. פירורי בצק חמאתי בשילוב גרנולה "רפאל'ס" העשויה ממרכיבים טבעיים ושלל תוספות מפנקות מעל מצע של פירות העונה אפויים בחמאה. מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעי או שמנת חמוצה.
לרגל שבועות, מגישה חברת "רפאל'ס" גרסה מיוחדת לקינוח הבריטי המוכר. פירורי בצק חמאתי בשילוב גרנולה "רפאל'ס" העשויה ממרכיבים טבעיים ושלל תוספות מפנקות מעל מצע של פירות העונה אפויים בחמאה. מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעי או שמנת חמוצה.
מצרכים (ל- 4-5 סועדים):
לקרמבל
1/2 חבילה גרנולה פירות יער וקשיו "רפאל'ס" (350 גר' בחבילה)
50 גרם סוכר חום
50 גרם קמח
50 גרם חמאה
לפירות
4-5 פירות שטופים וחתוכים לפרוסות לא עבות. ניתן לשלב תפוחי עץ, אגסים, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, וכו'
100 גרם חמאה
1/2 כפית קינמון
1 כפית סוכר וניל
אופן ההכנה:
* הכנת הקרמבל: מניחים בקערה את מרכיבי הקרמבל (מלבד הגרנולה) ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי. את הפירורים מפזרים על תבנית ואופים כ- 15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותם. לאחר צינון, מערבבים את הפירורים עם הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.
* הכנת מצע הפירות: בתבנית חרס בגודל בינוני מסדרים את הפירות החתוכים כאשר הקליפה כלפי מעלה. מפזרים מעל קוביות חמאה, סוכר וניל וקינמון ואופים עד שהפירות רכים.
* מפזרים את הקרמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות אשר בסיומם מיצי הפרי אמורים לבעבע.
* מגישים את התבנית במרכז השולחן לצד צלחות אישיות ובתוספת כף של יוגורט/קרם פרש/שמנת חמוצה לכל סועד.
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".