מתכון לשבועות: קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2כפית פלפל שחור
150 גר' גבינת ריקוטה
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
* מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
* מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
* מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.
* קולפים את הסלק וחותכים לקוביות בינוניות, מערבבים בקערה עם הסילאן, שמן קנולה, מלח פלפל והרוזמרין. צולים בתנור בחום בינוני עד שהסלקים מתרככים.
* מסדרים את הסלקים על קלתית הבצק. מפוררים את גבינת הרוקפור בין הסלקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים אגוזי מלך מעל.
* אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.