המתכון באדיבות: מחלבות גד.
המתכון באדיבות: מחלבות גד.
החומרים ל 6- מנות:
1/4 כוס שמן זית "זיתא"
1 בצל בינוני חצוי ופרוס דק
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
4 ביצים גדולות L
1/2 כוס 120 מ"ל שמנת מתוקה לבישול 15%
1 כוס 80 גרם פתיתי קאשקבל גד
1/2 קופסה 125 גרם גבינה בולגרית מסורתית גד 5% או 16% מסוננת ומפוררת גס
1/4 כוס עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
1 קופסה 125 גרם קממבר גד פרוסה בעובי 1/2 ס"מ
אופן ההכנה:
* מחממים מחבת בינונית עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, תפוחי אדמה ובטטה ומטגנים כ 10- דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה. מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה באופן שווה במחבת.
* טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, קאשקבל, בולגרית, עירית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומטגנים כ 5- דקות, עד ששולי הפשטידה מתייצבים.
* מניחים מעל פרוסות קממבר ומעבירים את המחבת לתנור.
* אופים 20-15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם או בטמפ' החדר.
הצעת הגשה:
מגישים את הפשטידה עם המחבת הישר מהתנור אל השולחן.