מתכון זה, הינו מתכון מיוחד לשבועות שהוא שדרוג של מקלוני הגבינה הבסיסיים והמוכרים. הטעם, למרות בצק העלים שבו עושים שימוש במתכון זה, במקום בבצק השמרים בו משתמשים בדר"כ, אינו נופל מזה של פיצה העשויה מן הבצק הקלאסי. מקלוני הפיצה הללו ישמשו כמנת פתיחה טעימה, יוקרתית ומיוחדת על שולחן החג.
מתכון זה, הינו מתכון מיוחד לשבועות שהוא שדרוג של מקלוני הגבינה הבסיסיים והמוכרים. הטעם, למרות בצק העלים שבו עושים שימוש במתכון זה, במקום בבצק השמרים בו משתמשים בדר"כ, אינו נופל מזה של פיצה העשויה מן הבצק הקלאסי. מקלוני הפיצה הללו ישמשו כמנת פתיחה טעימה, יוקרתית ומיוחדת על שולחן החג.
החומרים ל-16 מקלוני פיצה ריבועיים:
1 חבילת בצק עלים מופשר
2 כפות שמן זית כתית מעולה
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 כף בצל חתוך לקוביות
1 שן שום טחונה
6 עגבניות מיובשות קצוצות דק
2 כפיות רוזמרין מיובש
2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
1/4 כוס גבינת גורגונזולה מפוררת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מגלגלים ופותחים את שני עלי הבצק עלים על גבי תבנית אפייה. מצמידים וצובטים את שני העלים כדי לחבר אותם יחד לעלה אחד גדול בצורת ריבוע של בצק עלים. את העלה הגדול מכניסים לתנור לאפייה במשך 15 דק'.
2. בזמן שהבצק נאפה, מחממים את השמן על מחבת באש בינונית ומטגנים את הבצל הירוק, קוביות הבצל, השום, והרוזמרין המיובש עד שהבצל נעשה רך, כ-5 דקות.
3. מוציאים את בצק העלים מן התנור ומפזרים עליו את גבינת המוצרלה והגורגונזולה. מעליהם שפכו את תערובת הבצלים והרוזמרין. מחזירים לתנור ואופים פעם נוספת עד ששתי הגבינות נתכות ומבעבעות, כ-10 דקות. מקררים למספר דקות ומחלקים בעזרת סכין את המאפה לריבועים שווים בגודל של 5 ס"מ לפחות ומגישים מיידית לאכילה.
שיהיה בתאבון!