מתכון לשבועות: פאי גבינות ופסטו
באדיבות מקס גונצ'רוב שף רשת OLIVE
מתכון לשבועות: פאי גבינות ופסטו
באדיבות מקס גונצ'רוב שף רשת OLIVE
החומרים לבצק
240 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.
400 גרם קמח לבן בהיר.
ביצה בגודל L.
חצי כפית מלח דק.
חצי כפית סוכר לבן.
אופן ההכנה
מערבבים את כל המצרכים יחדיו בעזרת מעבד מזון או באופן ידני.
עוטפים בניילון נצמד.
מכניסים לקירור לשעתיים.
חומרים למילוי
200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת.
200 גרם גבינת רוקפור מגורדת.
200 מ"ל שמנת לבישול.
4 ביצים טרופות.
חצי כפית פלפל שחור.
2 כפות רוטב פסטו.
אופן ההכנה
מערבבים את כל הרכיבים יחדיו.
חשוב-לפני הערבוב לטרוף את הביצים על מנת שהתערובת תטפח באפיה.
אופן הכנת המנה
מרדדים את הבצק.
יש לרפד את ה"פורמות" כולל הדפנות.
מחלקים את הבצק לתבניות אפיה עגולות בקוטר המצוין.
אופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 14 דקות (תלוי בסוג התנור).
יש לחרר את הבצק לפני האפייה בעזרת מזלג.
מוציאים את הבצק לפי החלוקה לפורמות המשמשות כעת כבסיס למילוי.
מוסיפים את המילוי בצורה שווה לכל שטח הבסיס האפוי.
מכניסים לתנור פעם נוספת לאפייה בטמפרטורה של 160 מעלות למשך 16-20 דקות (תלוי בסוג התנור) עד קבלת מילוי קרומי.
אופן ההגשה
ניתן להגיש לצד סלט ירקות ישראלי קצוץ וטרי.