מתכון לשבועות: עוגת סולת וקרם מסקרפונה מתובל.
מהספר "המטבח של סהר" עם השף סהר רפאל, המנצח על מטבחי "כדיתא" ו"כרמים"
מתכון לשבועות: עוגת סולת וקרם מסקרפונה מתובל.
מהספר "המטבח של סהר" עם השף סהר רפאל, המנצח על מטבחי "כדיתא" ו"כרמים"
חומרים (לתבנית אפיה):
¼ 2 כוסות (300 גרם) סולת
4 כוסות (300 גרם) קוקוס
½ 1 כוסות (300 גרם) שמן
6 ביצים
½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1 כוס (150 גרם) שוקולד צ'יפס
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
סירופ סוכר:
½ כוס סוכר
1 כוס מים
קרם מסקרפונה:
300 גרם גבינת מסקרפונה
1 כפית הל טחון
קוורט אגוד סוקט
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
* מערבבים את כל מרכיבי העוגה למסה אחידה. יוצקים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות במשך 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב.
* הכנת סירופ הסוכר: מרתיחים כוס מים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסתו. "משקים" את העוגה המוכנה בעודה חמה בסירופ הסוכר בעזרת כף, עד לספיגת כל הסירופ בעוגה.
* הכנת קרם מסקרפונה: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת קרם חלק ואחיד. חותכים את העוגה לריבועים, מניחים מעל כף גדושה מקרם המסקרפונה ומגישים.