מתכון לשבועות: עוגת גבינה עם תותים, אגוזים ושוקולד לבן. באדיבות : עמיר אילן שף מסעדת "הדסון"
מתכון לשבועות: עוגת גבינה עם תותים, אגוזים ושוקולד לבן. באדיבות : עמיר אילן שף מסעדת "הדסון"
תבנית קפיצית עגולה 24 ס”מ.
המרכיבים:
200 גרם אגוזי מלך (קליפורניה) שבורים גס
100 גרם שוקולד לבן
250 מ”ל שמנת מתוקה
80 גרם פודינג אינסטנט וניל*
120 גרם אבקת סוכר
750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
2 יח’ גרידה מקליפת לימון חיצונית
750 מ”ל שמנת מתוקה
4 עלים ג’לטין (או שתי שקיות אבקה)
2 מיכלים תות שדה טרי שטוף, ללא העוקץ
1/2 כוס רוטב תות שדה המורכב מריבת תות המרוסקת עם מעט מים רותחים.
אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
* ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אדים – בזהירות; יש להקפיד שלא יתחממם למגע יד (פושר בלבד).
> אנחנו אמנם שורפים את השוקולד בתנור, אך חימום יתר בשלב הזה ייגרום ל”תפיסה“ (Seize Up) של השוקולד, ויקשה עלינו לערבב אותו במצבו הסמיך.
* מערבבים את השוקולד והאגוזים ומרפדים בתערובת את תבנית העוגה. אופים בתנור כשמונה דקות או עד שמזהיב מעט. (לבדוק לאחר 5 דקות שלא משחים מדי או נחרך; מסובבים את התבנית 180 מעלות באמצע מהלך האפייה); מוציאים ומניחים להתקרר לחלוטין.
* מקציפים את 600 מ”ל שמנת המתוקה לקצפת רכה. שומרים במקרר.
* מערבבים את הפודינג עם 250 מ”ל שמנת; מוסיפים את הסוכר, הגבינה וקליפת הלימון. מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים.
* משרים את הג’לטין במים קרים כדי כיסוי. מחממים 150 מ”ל שמנת (אפשר במיקרוגל), מוסיפים את הג’לטין הרך ומערבבים עד שנמס לחלוטין.
* מערבבים את הג’לטין לתוך תערובת הגבינות.
* מקפלים את הקצפת שקררנו – אחרונה – לתערובת ויוצקים לתבנית העוגה; מיישרים ומעבירים מייד למקרר – למשך הלילה או עד שהעוגה מתייצבת.
* יש לקרר את העוגה למשך שש שעות לפחות כדי שהציפוי יתייצב וייקרש.
* בעת ההגשה עורכים תותים על העוגה הקרה ומזלפי רוטב תות לכיסוי התותים.