המתכון באדיבות מחלבות גד.
המתכון באדיבות מחלבות גד.
החומרים ל 6- מנות:
למרק:
30 גרם חמאה
8 בצלים גדולים פרוסים לטבעות בעובי 1/2 ס"מ
2 כפות גדושות קמח
2/3 כוס 160 מ"ל יין אדום יבש
1/2 כוס 120 מ"ל מיץ תפוחים
5 כוסות 1200 מ"ל מים מינרליים או מסוננים
מלח ופלפל שחור גרוס
לטוסטונים:
6 פרוסות של בגט בעובי 11/2 ס"מ
1 כף שמן זית "זיתא"
1 חבילה 150 גרם מטבעות עיזים גד
אופן ההכנה:
* מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומטגנים כ 10- דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה.
* מוסיפים קמח ויין ומבשלים כדקה תוך כדי בחישה, עד שהיין מתאדה.
* מוסיפים מיץ תפוחים, מים, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבצל רך. טועמים ומתקנים תיבול.
* מכינים את הטוסטונים: מחממים את התנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
* מניחים את פרוסות הבגט בתבנית, מברישים במעט שמן זית ומניחים מטבע גבינת עיזים על כל פרוסה.
* אופים כ 10- דקות, עד שהגבינה מתחילה להזהיב.
* יוצקים מרק לקערות, מניחים מעל טוסטוני גבינת עיזים ומגישים מיד.
גיוון:
מחליפים את מיץ התפוחים במיץ תפוזים באותה כמות.