המתכון באדיבות: מחלבות גד.
המתכון באדיבות: מחלבות גד.
החומרים ל 8-6- מנות:
2 חצילים בינוניים חצויים לאורכם
1/3 כוס שמן זית "זיתא"
למלית:
1 קופסה 250 גרם ריקוטה 5% גד
1 שקית 250 גרם פתיתי קאשקבל גד
2 כפות גדושות לאבנה 5% גד
16 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים
1/3 כוס עירית קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
* חורצים פסי אורך ורוחב בעובי 1 ס"מ בצידם החתוך של החצילים וזורים מעט מלח.
* מחממים מחבת טפלון גדולה )כזו שתכיל בנוחות 2 חצאי חציל( על להבה בינונית. יוצקים מחצית משמן הזית, מניחים 2 חצאי חציל במחבת כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים כ 5- דקות, עד להזהבה. מנמיכים את הלהבה, הופכים ומטגנים עוד 5-3 דקות, עד שמתחילים להתרכך. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר החצילים.
* מחממים תנור ל 180- מעלות.
* מרוקנים את תוכן החציל, תוך השארת שוליים בעובי 11/2 ס"מ. קוצצים גס את תוכן החציל ומעבירים לקערה. מוסיפים את חומרי המלית ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים במלית את סירות החצילים.
* אופים כ 20- דקות, עד להזהבה.