מנה חגיגית לראש השנה: צלי עם ירקות שורש ופירות מיובשים.
מנה חגיגית לראש השנה: צלי עם ירקות שורש ופירות מיובשים.
המרכיבים:
2 ק"ג בשר כתף(5)
10 שיני שום קלופות וחצויות
כפית חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס
חופן טימין יבש
10 בצלצלי שאלוט/בצלצלים לבנים
2 גזרים קלופים ופרוסים
שורש סלרי קלוף וחתוך לשמיניות
שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לשמיניות
10 שזיפים מיובשים ומגולענים
10 מישמשים מיובשים
2 כוסות יין אדום
ההכנה:
* חותכים חתכים/כיסים ומחדירים פנימה את השומים.
* מערבבים:חרדל,דבש,פלפל גרוס ,מלח גס,טימין ומושחים על הצלי היטב.
* עוטפים בנייר כסף ומכניסים למקרר ללילה.
* למחרת יוצקים לסיר רחב מעט שמן זית ומכניסים את הבשר ל"סגירה" מכל הכיוונים(משחימים).
* מוציאים את הנתח ומכניסים לסיר את הבצלצלים ויתר הירקות להזהבה,לאחר כ-15 דקות מחזירים את הבשר לסיר,יוצקים את היין ומרתיחים.
* מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל שעה,לאחר שעה מוסיפים את הפירות המיובשים ומבשלים עוד שעה,טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
* מצננים ומעבירים למקרר ללילה.למחרת פורסים את הצלי לפרוסות דקות,מחממים את הרוטב ומכניסים פנימה את הפרוסות עד אשר נעטפות מכל הצדדים ברוטב ומתחממות היטב.
* מסדרים במגש בצורה נאה.