המתכון באדיבות השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון
המתכון באדיבות השף מיקי סויסה מסעדת לונה אשקלון
חומרים לזוג :
פילה דניס
2 פילה מדניס טרי
2 שורש סלרי
2 שורש פטרוזיליה
2 י גזר
1 בצל בינוני
5 שיני שום שלמות
2 כוסות יין לבן
1 לימון פרוס
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חצי כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
פירה עשבי תיבול:
חומרים :
1 ק"ג תפו"א
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור עירית
4 שיני שום
200 מ"ל חלב קוקוס
רבע כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה:
* את תפו"א מבשלים יחד עם שיני השום במים רותחים עד לריכוך מלא מסננים ומועכים למחית חלקה .
* במקביל לבישול תפו"א חולטים את הפטרוזיליה הכוסברה והעירית ומסננים .
* מעבירים את עשבי התיבול החלוטים למעבד מזון מוסיפים את חלב הקוקוס ושמן הזית וטוחנים למחית חלקה .
* מערבבים את תפו"א יחד עם קרם עשבי התיבול מתבלים במלח ופלפל שחור .
* את פילה הדניס מתבלים במלח גם פלפל שחור גרוס ושמן זית וצורבים על גבי מחבת או מכניסים לתנור ל8 דקות בחום של 180 מעלות .
הגשה: במרכז הצלחת מניחים את הפירה, מעליו מניחים את פילה הדניס ומקשטים