לקראת ראש השנה חברת "מחלבות גד"מציעה מתכון לעוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי- עץ, קינמון וגבינה עשירה של השף מיקי שמו.
לקראת ראש השנה חברת "מחלבות גד"מציעה מתכון לעוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי- עץ, קינמון וגבינה עשירה של השף מיקי שמו.
חומרים (לתבנית קוגלהוף קוטר 22 או תבנית עגולה קוטר 26):
להכנת תפוחי העץ המתובלים:
תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כף מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות סוכר
כפית קינמון
להכנת העוגה:
250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה של גד מהמעדניה
200 גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל
5 ביצים M(גודל בינוני)
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת שקדים
כפית אבקת אפיה
2.5 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
* בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, 2 כפות הסוכר והקינמון
* מחממים תנור ל-170 מעלות
* במיקסר עם וו גיטרה (בצורת K) מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך 5 דקות, במהירות בינונית. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת-אחת ולאחריהן את השמנת המתוקה. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה
* מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה, אבקת השקדים ואבקת האפיה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
* מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר.
* מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית
* יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת עם מעט פירורים. מצננים ובוזקים אבקת סוכר .