באדיבות שף מסעדת אתניקה
באדיבות שף מסעדת אתניקה
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף תמצית וניל
1 כפית קינמון
חצי כפית מוסקט
5 גזרים בינוניים מגורדים
חצי כוס אגוזי מלך טחון גס
לקרמל:
150 גרם סוכר
מיץ מ 2 תפוזים
קורט קינמון
שוט ליקר דובדבנים
אופן ההכנה:
* מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים את הסודה לשתייה ומלח.
* מקציפים במערבל עד קציפה תפוחה ביצים וסוכר. מוסיפים שמן בהדרגה, וניל ותבלינים ומקציפים עד לתערובת אחידה.
* מוסיפים את הגזר והאגוזים ומאחדים בהקצפה זריזה.
* יוצקים לתבנית רצויה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40 דקות.
* יש לשאוף לעוגה רכה לחה ואוורירית ולא למשוך את האפייה עד ייבוש מלא.
אופן הכנת הקרמל:
* ממיסים את הסוכר בקלחת על אש נמוכה, בעזרת כף עץ עד קבלת צבע כהה ועמוק.
* מוסיפים בזהירות את הליקר, הקינמון ולבסוף את מיץ התפוזים ומערבבים עד למרקם אחיד.