המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
המתכון באדיבות צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf במלון "שרתון" תל אביב
מצרכים ל4 סועדים:
800 גר' סלמון טרי חתוך למנות של 200 גר'
1 עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות ביצי סלמון
2 כפות עירית קצוצה
10 חוטי זעפרן
3 כוסות נוזל דגים
400 גרם תרד
6 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
20 גרם חמאה
אופן ההכנה:
* הכנת הדג – מחממים מחבת טפלון ומוסיפים 4 כפות שמן זית. כשהשמן מתחמם מעט מניחים במחבת את נתחי הסלמון, כשהעור כלפי המחבת, וצורבים 3 דקות מכל צד. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ של 180 מעלות למשך 5 דקות. כשהדג בתנור מתחילים בהשלמת הרוטב והתרד
* הכנת התוספת – לאותה המחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית ומטגנים שן שום למשך 5 שניות ,מוסיפים תרד ומערבבים מעט מתבלים במלח ופלפל מניחים במסננת לניקוז הנוזלים המיותרים .
* הכנת הרוטב -מחממים מחבת ומוסיפים חמאה מטגנים בצל סגול עד לשקיפות ומוסיפים 1/3 כוס יין לבן, כאשר היין רותח מוסיפים את הזערפן ולאחר רתיחה של 3 דקות מוסיפים ציר דגים.
* השלמת המנה – מנמיכים את הלהבה ומרכזים את הנוזל עד לסמיכות הרצויה. מוסיפים עירית קצוצה , ביצי דגים, עגבניות קוביות ומערבבים. בודקים טעם ואם חסר אז משלימים. מסדרים בצלחת קעורה תרד מוקפץ ומעליו סלומון צרוב ויוצקים מהרוטב.