לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך ובינתיים שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
לקראסט, תערובת שבה מצפים את פילה הסלמון, יש תפקיד כפול: הוא מוסיף טעם רענן של עשבי תיבול ומרקם פריך ובינתיים שומר על בשרו העדין של הדג מפני ייבוש.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
חומרים ל-8 מנות:
8 פרוסות פילה סלמון טרי ללא עור במשקל 150 גרם כל אחת
למרינדה:
3 שיני שום קצוצות
3 כפות שמן קנולה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק אסם
1/3 כוס רוטב טריאקי אסם
1 כף חרדל
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
לקראסט ירוק:
1/4 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
5 גבעולי נענעי
4 שיני שום
1/2 פלפל ירוק חריף
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס פירורית זהב אסם
4 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה שמן, שום, צ'ילי, טריאקי, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל.
3. טובלים את נתחי הדג במרינדה ומסדרים בתבנית. את שארית הרוטב יוצקים על הנתחים. - מכינים קראסט ירוק: טוחנים פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום ופלפל חריף במעבד מזון לתערובת קצוצה דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי הקראסט ומערבבים היטב.
- מכסים כל נתח סלמון בשכבה דקה (1/2 ס"מ) של הקראסט.
- אופים 15-12 דקות עד שהסלמון עשוי. יוצקים מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הדג ומגישים חם.
טיפ: אפשר להשרות את הדג במרינדה עד 4 שעות לפני הצלייה. אפשר גם לערבב את מרכיבי הקראסט מראש ולבצע את הציפוי והצלייה סמוך להגשה.