סלט מרענן ופריך כמנה ראשונה לסעודת החג.
המתכון באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה, מאת השף: צחי בוקששתר.
סלט מרענן ופריך כמנה ראשונה לסעודת החג.
המתכון באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה, מאת השף: צחי בוקששתר.
חומרים ל- 6 מנות
2 פרוסות דקות של פילה אינטיאס טרי, לאדם
6 כפות שמן זית משובח
6 כפות מיץ לימון טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
חומרים לסלט:
3 פקעות שומר טריות
3 בצלים ירוקים טריים
20 עלי בזיליקות חתוכים לרצועות דקות
צרור עלי ארוגולה
1/4 כוס שמן זית משובח
1/4 כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כוס גרגרי רימון
אופן ההכנה:
פורסים את השומר לפרוסות דקות ביותר, מנדולינה יעילה למטרה זו מאד – אפילו מנדולינה ביתית מפלסטיק. משרים את פרוסות השומר במי קרח. חותכים את הבצלים הירוקים לרצועות דקות: מחלקים לחתיכות באורך ארבעה סנטימטרים, חוצים לאורך וחותכים דק בזהירות. משרים במי קרח. מערבבים את מיץ הלימון בשמן הזית, מלח ופלפל.
הרכבת המנה:
שמים קרוב לשוליים בכל צלחת 2 פרוסות מהדג. מוסיפים חופן עלי ארוגולה סמוך לשוליים שמנגד. מערבבים בקערה את השומר, הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, יוצקים את תערובת שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מניחים ערימת סלט על עלי הארוגולה, מפזרים מעל הסלט את גרגרי הרימון, יוצקים על הדג מעט שמן זית, מיץ הלימון ולבסוף את מיץ הרימונים. מפזרים על הדגים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מגישים מייד.