באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
חומרים:
לניוקי:
1 ק"ג תפו"א מבושל עם קליפה מסוג "דיזרה".
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
10 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
6 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות
חופן פטריות ירדן חתוכות לרבעים
1 כף מחית פטריות כמהין
מעט ציר ירקות או עוף
אופן ההכנה:
הכנת הניוקי: מייבשים את תפו"א בתנור בכלי פחם למשך 10 דקות, ולאחר מכן מקלפים ומועכים למחית חלקה ואחידה. מקררים ומוסיפים 250 גרם קמח. מוסיפים ביצה שלמה, חלמון וקורט מלח, מערבבים היטב ויוצרים גלילים. חותכים בעזרת סכין לגודל 2-2 ס"מ
הכנת הרוטב: מבשלים במים רותחים את הניוקי למשך 3 דקות. במחבת נפרדת מחממים שמן זית ומקפיצים את סוגי הפטריות. מוסיפים את מחית הכמהין, הניוקי ומתבלים במלח ופלפל. את הכל מקפיצים יחד כ-2 דקות ומוסיפים עירית קצוצה.