מתכון לראש השנה: מעושנים חמים וטעימים.
באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה. מאת השף: צחי בוקששתר.
מתכון לראש השנה: מעושנים חמים וטעימים.
באדיבות: מסעדת Black Bar 'n' Burger הירושלמית הכשרה. מאת השף: צחי בוקששתר.
חומרים כמנה ראשונה ל-4 איש
150 גרם חזה אווז מעושן
150 גרם פסטרמה הודו טובה, רצוי לא חזה
150 גרם פסטרמה בפלפל
3 כפות שמן זית
½ בצל פרוס
1 גזר פרוס
חומרים לרוטב:
½ שן שום כתושה
כמה טיפות מיץ לימון
כפית רוטב סויה וכפית דבש
כמה עלי טימין
להגשה:
סלט ירוק טעים
פרוסות שקדים קלויות
אופן ההכנה:
את הבשר אנו פורסים גס, פרוסות בעובי 6 מ"מ בערך. את חומרי הרוטב אנו מכינים בקערה. לפני ההגשה, פשוט מקפיצים במחבת את הגזר והבצל, אחרי ½ דקה מוסיפים את הבשר ומיד אחר כך את הרוטב. מכבים את האש, הבשר לא צריך להתבשל אלא רק להתחמם. מסדרים על הסלט, בוזקים שקדים ומגישים.
בעזרת מברשת מורחים על הבשר ומניחים על הגריל כשהרוטב כלפי מטה. מברישים בצד השני. גם את הבצל והגזר מנחים על הגריל, או שהופכים את הבשר. מחלקים את הסלט לצלחות. כשחם ומתחיל להשחים, מעבירים לסלט ומגישים.
טיפ:
כדי לקלות שקדים או צנוברים – הכי טוב מחבת יבשה, ללא שומן, אך עם עין פקוחה.