המתכון באדיבות שי דייני, שף ראשי של מלון רמדה נתניה
המתכון באדיבות שי דייני, שף ראשי של מלון רמדה נתניה
מצרכים:
1 קילו סלמון טחון גס
צרור כוסברה
10 שיני שום
פלפל אדום יבש מתוק טחון
מלח לפי הטעם
1/2 קילוגרם ארטישוק ירושלמי מקולף וחצוי לאורכו
10 עלי סלק
2 כפות פפריקה
1/2 כוס שמן קנולה
חצי לימון בפלחים עם הקליפה
אופן ההכנה:
* טוחנים את הסלמון עם הכוסברה, שיני השום והפלפל האדום ומתבלים במעט מלח.
* בסיר מבשלים את הארטישוק הירושלמי חצי שעה או עד ריכוך, מסננים ומניחים בצד.
* בסיר רחב מערבבים מלח, פפריקה, שמן ולימון, מוסיפים את הארטישוק הירושלמי.
* יוצרים כופתאות עגולות מהסלמון ומניחים בתוך הסיר – מבשלים כעשרים דקות על אש בינונית.