מתכון של השף שגב משה לחברת המלח לישראל, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
מתכון חגיגי ועשיר מתאים כמנת פתיחה בארוחת החג המשפחתית.
מתכון של השף שגב משה לחברת המלח לישראל, בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים.
מתכון חגיגי ועשיר מתאים כמנת פתיחה בארוחת החג המשפחתית.
רכיבים ל-4 מנות:
4 דגים קטנים ושלמים (דג לכל סועד) – שגב ממליץ דג דניס או על דג בס
4 שיני שום טריות
4 גבעולי תימין קצרים באורך של כ-3 ס"מ
2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים חתוכים לפלחים
1 פלפל אדום מתוק קלוי, מקולף מראש,וחתוך לרצועות גסות
4 מקלות כרישה באורך של כ-10 ס"מ
1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים
2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים
50 גרם חמאה
1/2 פלפל צ'ילי חריף וטרי
1/4 כוס יין לבן מתוק,
1/2 כוס מים
4 מקלות קינמון
צרור קטן של כוסברה
3 כפיות פתיתי מלח רוזמרין
4 כפות שמן זית לתיבול הדגים רגע לפני האפייה
אופן ההכנה:
* מחממים תנור על טורבו לחום של 190 מעלות.
* חורצים בדגים חריץ אחד בכל צד של הדג וממלאים את החריץ בשן שום ובענף תימין. מניחים את הדגים בצד.
* את כל הרכיבים הנותרים: ירקות, צמחי תבלין ונוזלים, מעבירים לתבנית אפייה גודלה ועמוקה.
* מפזרים מעל כפית אחת של פתיתי מלח רוזמרין (את הכפיות הנוספות מפזרים בהמשך מעל הדגים)
* מכסים את התבנית עם הירקות והנוזלים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, אופים במשך כ-30 דקות עד שהגזר רך.
* מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מניחים את הדגים אחד לי השני על הירקות הלוהטים.
* בוזקים מעל הדגים שמן זית ומפזרים את יתרת פתיתי מלח הרוזמרין.
* מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 25-30 דקות נוספות עד לקבלת דג פריך ושזוף מבחוץ ואפוי מבפנים.
הטיפ של שגב: על צלחת גדולה מניחים את הדג ולצידו את הירקות עם הנוזלים. מומלץ לצקת מעט מהנוזלים מעל הדג רגע לפני תחילת הארוחה.