באדיבות שף אסי דהאן לדגי הדן
באדיבות שף אסי דהאן לדגי הדן
מתכון ל-10 מנות
מצרכים:
1 ק"ג דגי פורל ורוד, ללא ראש וזנב, עם עור ועצמות.
2 ביצים טריות
2 בצלים
2 גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
1 כוס פחות 1/2 2 כפות (100 גר') קמח מצה
להגשה: חזרת
ההכנה:
* מנקים את הדג תוך הסרט האידרה והצלעות וטוחנים במטחנת בשר עם בצל אחד וגזר אחד. (חשוב להשאיר חלק מהעצמות בפנים על מנת להעשיר את טעם המנה ).
מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל, קמח המצה, שתי ביצים ולשים עד ליצירת עיסה אחידה. מצננים כשעה במקרר.
* יוצרים מהעיסה המקוררת קציצות בגודל בינוני ומניחים בסיר שבתחתיתו פרוסות של בצל וגזר. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים.
* בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב שנוצר בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש. מגישים קר עם פרוסות הגזר וחזרת.