באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה
באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה
(מתכון ל 2 תבניות אנגלייש קייק)
רכיבים לעוגה:
1 1/4 כוסות סוכר
50 גרם דבש גלילי
1 כוס שמן קנולה
2 ביצים מס' 1
2 כוסות קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
קורט מלח
1 קופסת שזיפים משומרים ( 500 גרם )
1/4 כוס מיץ שזיפים מהקופסה הנ"ל
1 כף ברנדי
רכיבים לשטרוייזל :
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1/2 כוס אבקת שקדים
1 כפית קינמון
אופן ההכנה :
* לחמם תנור ל175 מעלות.
* במיקסר עם וו גיטרה יש לערבב את השמן, הסוכר, הדבש והביצים כ 5 דקות.
* לנפות את החומרים היבשים לקערה ולהוסיף למסה, לערבב כדקה.
* לסנן את השזיפים מקופסת השימורים ולשמור את הנוזל.
* לשקול מהנוזל את הכמות הרצויה, לערבב עם ברנדי ולהוסיף למיקסר, לערבב כדקה.
* לגלען את השזיפים ולחתוך לקוביות, לקפל למסה.
* למזוג לתבניות אינגליש קייק.
* במעבד מזון לערבב את כל חומרי השטרוייזל ולפזר על הבחושות, לאפות בתנור חם כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.