מתכון לראש השנה: אורז יסמין עם בשר טלה, בצל מטוגן, צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה באדיבות השף צ'רלי פדידה
מתכון לראש השנה: אורז יסמין עם בשר טלה, בצל מטוגן, צנוברים קלויים ופטרוזיליה קצוצה באדיבות השף צ'רלי פדידה
מצרכים ל 6 סועדים
3 כוסות אורז יסמין
4 ½ כוסות מים רותחים
400 ג' בשר טלה טחון גס
4 כפות צנוברים קלויים
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
6 כפות שמן קנולה עבור הבשר
6 כפות שמן קנולה עבור האורז
2 כפיות כמון
½ כפית פלפל אנגלי טחון
1/3 כפית הל טחון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
* מחממים סיר בעל תחתית עבה ומוסיפים 6 כפות שמן קנולה. לאחר כדקה מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים.
* כשהבצל הופך זהוב מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים תוך כדי ערבוב ופירוק הבשר לפירורים. מתבלים בתבלינים ומעט מלח מבשלים כ 5 דקות עד שהטעמים יתמזגו עם הבשר. מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
* לאותו הסיר, (ללא שטיפה!) מוסיפים שמן קנולה ומחממים. מתחילים בטיגון אורז היסמין.
* כאשר האורז חם מתבלים במעט מלח ומוסיפים מים רותחים, בוחשים ומכסים את הסיר במכסה. מנמיכים את הלהבה למינימום למשך כ 10 דקות, מסירים
* מהלהבה ומשאירים את הסיר עם מכסה למנוחה של 5 דקות נוספות .
* לפני ההגשה מערבבים את הבשר עם האורז, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ומגישים חם.
* טיפ השף- מנה זו מומלץ להגיש עם סלט ערבי קצוץ דק מתובל במלח, פלפל, לימון וטחינה.