מתכון לקרם שניט באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה".
מתכון לקרם שניט באדיבות מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה".
חומרים לבצק העלים:
400 גרם קמח
1 כוס מים קרים
50 גרם חמאה
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גרם חמאה- לקיפול
אופן ההכנה:
* בקערה, שמים את כל החומרים ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד.
* עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה.
* מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ ומניחים את החמאה כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן. את 1/3 שטח הבצק הלא מכוסה, מקפלים על החלק עם החמאה ואת היתרה מקפלים מעל, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא אורים את החמאה.
* את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן ומקפלים שוב.
* בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר לחצי שעה.
* את הבצק מחלקים לשלושה חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.
* מניחים בתבנית אפייה ומפזרים סוכר.
* מניחים נייר אפייה מעל הבצק ועל הנייר תבנית נוספת שתהווה משקולת.
* אופים בטמפ' של 190-200 מעלות כ-20 דקות. מוציאים את המגש שהיווה משקולת ואופים 10 דקות נוספות החום של 170 מעלות.
חומרים לקרם שניט:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר + 1/3 כוס סוכר
3 חלבונים
אופן ההכנה:
* בקערה, מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס סוכר.
* בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר.
* מקפלים את הקצפת אל החלבונים לקבלת קרם תפוח ומאד אוורירי.
אופן הרכבת העוגה:
מניחים עלה של בצק עלים אפוי, מעליו מורחים מחצית מהקרם. מניחים עוד עלה, ממלאים בשאר הקרם ומעל מניחים את העלה השלישי. בוזקים אבקת סוכר.