באדיבות: מותג רייס דרים (RICE DREAM) חלב אורז
באדיבות: מותג רייס דרים (RICE DREAM) חלב אורז
חומרים לבצק:
200 גר' קמח
קורט מלח
100 גר' חמאה קרה (ללא מלח) / למי שמעוניין בקיש פרווה, ניתן להשתמש במרגרינה
1 ביצה טרופה
2-3 כפות מים
חומרים למלית:
כוס (200 מ"ל) חלב אורז רייס דרים בטעם טבעי
320 גר' טונה ריו מרה בשמן זית, מסוננת
3 עגבניות (רצוי עגבניות תמר), חתוכות לפרוסות
1 בצל גדול, קצוץ
80 גר' זיתים שחורים ואו ירוקים, מגולענים וקצוצים
3 ביצים
2 כפות קמח
חופן עלי בזיליקום, קצוצים, מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
* מנפים לקערה את הקמח והמלח. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מפוררים את החמאה והקמח פירורים קטנים. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים לכדי כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל- 20 דק'. כעבור 20 דקות, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
* בינתיים, מכינים את המלית – מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן עד להזהבה. בקערה, מפוררים מעט את הטונה בעזרת מזלג, מוסיפים את הזיתים והבצל ומערבבים היטב. את התערובת שופכים מעל הבצק בתבנית.
* בקערה נוספת שופכים את הקמח וחלב האורז ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל ומערבבים היטב. שופכים את התערובת לתבנית ומקשטים למעלה עם פרוסות העגבניות.
* אופים כ- 30 דקות בתנור בחום של 180 מעלות. מפזרים את עלי הבזיליקום הקצוצים ומגישים חם.