מתכון לקוסקוס טונה בשמן זית של השף סטפן
באדיבות טונה סטארקיסט
מתכון לקוסקוס טונה בשמן זית של השף סטפן
באדיבות טונה סטארקיסט
רכיבים ל-4 מנות:
1 שקית קוסקוס בינוני
3/4 כוס מרק עוף או מרק ירקות
1/2 בצל קצוץ
חצי כוס שקדים שלמים
שתי כפות שמן זית
שתי כפיות יין לבן
קורט אבקת קארי
שלוש כפיות מים
1 קופסה טונה סטארקיסט בשמן זית
1/3 כוס צימוקים
4 תמרים טריים
2 כפות נענע קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
דבש לפי הטעם
הוראות הכנה:
* לשפוך את מרק העוף/הירקות שהורתח על הקוסקוס. לכסות היטב.
* לטגן את הבצל בשמן זית עד שהוא מתחיל להשחים. להוסיף את השקדים. לתת לבצל ולשקדים לקבל צבע.
* לדלל עם היין הלבן ולצמצם עד חצי הכמות. להוסיף את הקארי, המים והטונה המפוררת ואז את הצימוקים. לבשל על אש קטנה במשך 5 דקות.
* לשפוך את התערובת על הקוסקוס.
* להוסיף את הנענע והכוסברה הקצוצות.
* לקשט עם תמרים.