מתכון לקובה סלק באדיבות צ'רלי פדידה, השף הראשי של מלון "שרתון" תל אביב
מתכון לקובה סלק באדיבות צ'רלי פדידה, השף הראשי של מלון "שרתון" תל אביב
חומרים לקובה:
1 בצל קצוץ דק
500 גרם בשר בקר טחון
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 כפות גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
1 שן שום קצוצה
700 גרם סולת
שמן זית
חומרים למרק:
5 עלי מנגולד חתוכים
1 ראש בצל קצוץ
1 ראש סלק אדום חתוך לקוביות
¼ כוס שמן זית
2 כפות סוכר
מיץ לימון מ-2 לימונים
4 גבעולי סלרי אמריקאי
5 כפות רסק עגבניות
1 כפית בהרת
אופן ההכנה:
* הכנת המילוי: במחבת, מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ. מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים שום ולאחר כ- 2 דקות נוספות, מוסיפים את הבשר ומטגנים כ- 7 דקות. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסלרי קצוץ. כאשר הבשר מטוגן, מניחים על מסננת על מנת לנקז את הנוזלים.
* הכנת הבצק: מניחים בקערה סולת, מלח, ובהרת. מוסיפים מים ומערבבים לקבלת בצק רך וקל לעבודה. מניחים בצד.
* הכנת הקובה: לוקחים חתיכת בצק ומשטחים על כף היד. ממלאים במילוי הבשר וסוגרים בעזרת היד השנייה. מניחים על מגש משומן מעט. ממשיכים ויוצרים כדורי קובה נוספים משאר הבצק והמילוי.
* הכנת המרק: מחממים בסיר גדול מעט שמן ומטגנים בצל קצוץ. מוסיפים שום, עלי מנגולד וסלרי אמריקאי. ממשיכים לטגן כ- 5 דקות ומוסיפים את הסלק. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מטבלים במלח, פלפל שחור, מיץ לימון, סוכר ובהרת – המרק אמור לצאת אדמדם ומעט חמצמץ. כאשר המרק רותח, מוסיפים בעדינות את כדורי הקובה שיצרנו ומבשלים כ- 25 דקות על אש בינונית.