מתכון לפסח: מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
מתכון לפסח: מרק חצילים לימוני ובשר חציל צלוי בגריל פחמים, שמן זית ומלח ים באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
חומרים (4 מנות):
4 חצילים
4 כפות שמנת טופו
8 כפות שמן זית למרק חציל
4 כפות שמן זית לקישוט המנה
מיץ מ-½ לימון
מלח גס פלפל גרוס
1 כפית גרדת לימון
1 שן שום
אופן ההכנה:
* מרק חציל לימוני: חוצים את החצילים לאורכם וחורצים בסכין. מתבלים במלח גס, שמן זית ופלפל גרוס. מניחים על מגש האפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהחציל הופך זהוב מבחוץ ורך מבפנים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. מסירים את הקליפה מהחציל, ומכניסים למעבד מזון ביחד עם שן שום, שמנת טופו, מיץ לימון, גרדת לימון ושמן הזית. טוחנים, בודקים את הטעם ומסננים. מכניסים לקירור עד להגשה.
* בשר חציל שרוף: שורפים את שני החצילים הנותרים מעל אש גלויה במשך כ-4 דקות מכל צד – עד שהחציל הופך רך ומוכן לאכילה. קולפים ומתבלים במעט מלח, פלפל ושמן זית.
* הרכבת המנה: מוזגים את מרק החציל בצלחת כעורה, ומניחים מעל את בשר החציל. מקשטים עם מעט שמן זית ומלח גס. מומלץ לאכול עם לחם מרוקאי חם (אפוי על חלוקי נחל ).