מתכון לדגי פורל ממולאים בפטריות ממטבחו של השף יניב פרטוש תמיר ל"דגי הדן"
מתכון ל-8 סועדים
חומרים:
2 דגי פורל בינוניים
2-3 כפות מיץ לימון
150 גרם פטריות טריות
מלח ופלפל לבן
1 כף שמן חמניות או שמן תירס
1 בצל קצוץ
1 כף מיץ לימון
1/3 כוס יין לבן
1/4 כוס חלב דל שומן 1%
1 כפית מחוקה עמילן תירס
1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף (פרווה)
קורט סוכר
2 כפות שקדים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הדגים, מנגבים במגבת נייר, מטפטפים את מיץ הלימון מבפנים ומבחוץ, ומשהים 5-6 דקות.
בינתיים מנקים את הפטריות, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ופלפל לבן, מערבבים ומשהים למשך 3-4 דקות. יוצקים את השמן לסיר רחב מאד, שיכיל את הדגים בשלמותם. מחממים, מוסיפים את הבצל ומאדים על אש בינונית עד שיתרכך.
ממלאים את הדגים בפרוסות הפטריות ומניחים על הבצל המאודה. יוצקים את מיץ הלימון ואת היין, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאד 1-0-12 דקות.
יוצקים את החלב לקערית, בוללים בו את עמילן התירס, מוסיפים את אבקת המרק והסוכר ובוחשים היטב.
יוצקים את התערובת על דגים, ומטלטלים את הסיר, כדי שהרוטב יתערבב היטב בציר הדגים מבלי לפורר את הדגים.
מביאים אל סף רתיחה ומוציאים מיד מן האש.
בעזרת כף שטוחה מוציאים את הדגים בזהירות ומניחים על צלחת הגשה מוארכת.
יוצקים עליהם את הרוטב וזורים את השקדים הקצוצים.
מומלץ להגיש לצד תפוחי אדמה מבושלים או אפויים.