מתכון לפסח: ברולה קוקוס ופירות יער
באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
מתכון לפסח: ברולה קוקוס ופירות יער
באדיבות צ'רלי פדידה – שף מלון "שרתון" תל אביב ומסעדת Olive Leaf.
חומרים (6 מנות):
600 מ"ל חלב קוקוס
1 מקל וניל
7 חלמונים
100 גר' סוכר
מעט סוכר חום לשריפה
אופן ההכנה:
* מרתיחים בסיר את חלב הקוקוס ומקל ווניל חצוי לאורכו .
* מערבבים בקערה את החלמונים והסוכר ובוחשים אל תוך תערובת חלב הקוקוס החמה (תוך כדי בחישה מהירה).
* יוצקים את התערובת לשישה כלים קטנים חסיני חום ואופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות במשך כ- 50 דקות. יש לאפות את התערובת בתוך תבנית עם מים חמים, עד שהקרם יציב.
* מצננים במקרר ל-5 שעות לפחות
אופן ההגשה: מפזרים מעל את הסוכר החום בשכבה דקה, ושורפים בעזרת מבער גז קטן עד שהסוכר משחים ומבעבע. (ניתן גם להכניס לתנור במצב גריל לקומה הגבוהה ביותר – כדי שהסוכר ישחים). מגישים מיד עם פירות יער טריים.