מתכון לפנזרוטי סופגניות
המתכון באדיבות שף "מחלבות גד" מנה שטרום
הפנזרוטי הוא מאכל הרחוב שמקורו בנאפולי. ניתן למלא אותו בכל מיני דברים, כגון: גבינות, גבינות בשילוב עגבניות ואפונה ועוד כיד הדמיון. לקראת חנוכה אביא מספר מתכונים, מלוחים ומתוקים, לסופגנייה קצת אחרת ותמיד במילוי גבינה.
את המתכון הבצק והמתכון המקורי , במילוי ריקוטה ומוצרלה, הכנתי (ומכינים עד היום) במסעדת "דון אלפונסו" המפורסמת.
לבצק:
1/2 ק"ג קמח
4 ביצים
25 ג' מלח
25 ג' סוכר
75 ג' חמאה
100 ג' פירה תפוחי אדמה
20 ג' שמרים יבשים
מערבבים את כל החומרים ולשים היטב, נותנים לבצק לתפוחכ 3 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו פי 3 בערך. ניתן גם להתפיח את הבצק במקרר למשך הלילה.
במקביל מערבבים את חומרי המילוי
מרדדים את הבצק לבצק דק בעובי של כחצי ס"מ
מחלקים את יריעת הבצק לשניים
במחצית הבצק מסמנים עיגולים, בעזרת מייקדים או כוס
מניחים במרכז כל עיגול מילוי גבינה
מכסים בשכבה נוספת של בצק
קורצים את העיגולים ומהדקים היטב.
כל זאת ניתן להכין מראש
מטגנים בשמן עמוק.
להגיש חם
(במילוי מתוק, מפזרים מעל אבקת סוכר)
מילוי גבינות:
200 ג' גבינת ריקוטה
100 ג' גבינת מוצרלה מגורדת
20 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת
2 חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוץ
ריקוטה ופירות יער:
גביע ריקוטה פרסקה
4 כפות ריבת פירות יער
אבקת סוכר לקישוט