מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית בית קיצ'נאייד
מאת שמרית גולדברג צפדיה- שפית בית קיצ'נאייד
לבצק:
2 כוסות קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף שמן זית
3/4 כוס מים פושרים
1 כף מלח
1 כפית סוכר
לרוטב-
500 גר' עגבניות משומרות/רסק עגבניות
5 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
1 כפית אורגנו
מלח ופלפל
1 כוס מים
גבינת מוצרלה/גבינת עמק מפוררת
תוספות לפי הטעם; זיתים, פטריות, תירס וכו'.
אופן ההכנה:
* מנפים את הקמח לקערה יוצרים גומה ומוסיפים את שאר החומרים.
* מעבדים לבצק 10 דק' לפחות במהירות איטית במיקסר קיצ'נאייד, בעזרת וו לישה, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מעבדים עוד קצת ביד להוצאת אויר.
* מניחים בקערה משומנת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* מחממים תנור ל-180 מעלות.
* בינתיים מכינים את הרוטב; מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את השום עד שעולה ניחוח אך מבלי שישחים.
* מוסיפים עגבניות, סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מוסיפים אורגנו מלח, ופלפל , מנמיכים את הלהבה עד שיסמיך ומצננים לפני השימוש.
* משטחים את הבצק לעלה בעזרת הידיים בהתאם לגודל התבנית (לא צריך קמח) ומניחים על תבנית משומנת. דוקרים בעזרת האצבעות גומות בבצק. שופכים מרוטב העגבניות ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ותוספות לפי הטעם.
* אופים כרבע שעה, 20 דקות, עד שהקצוות משחימים והתחתית מוזהבת.