מתכון לפילה פורל ברוטב שמנת ועירית באדיבות דגנית הילף כהן עבור "דגי הדן"
מתכון לפילה פורל ברוטב שמנת ועירית באדיבות דגנית הילף כהן עבור "דגי הדן"
המצרכים:
6 נתחים של פילה פורל – לבן או ורוד
4 כפות קמח
50 גר' חמאה
1/4 כוס ציר דגים
1/4 כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה 15%
3 כפות עירית קצוצה
1 פלפל אדום (גמבה)
1 פלפל צהוב/כתום
לח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
* לפני הכל בעת ההפשרה של הדג פזרו בתבנית פלחי לימון טרי והרטיבו את הדג במעט מהמיץ.
* מורחים את הפלפלים במעט שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה. מידי פעם יש להפוך אותם על מנת שיקבלו צבע מכל הצדדים.
* לאחר הוצאת הפלפלים מהתנור יש להכניסם לתוך שקית ניילון ולסגור. ולאחר הקירור יש לקלף ולחתוך לרצועות.
* בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, המלח והפלפל השחור. מצפים את הדגים ומנערים מעודפי הקמח. כך שישארו עם ציפוי דק מאוד של הקמח.
* ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הדגים כ- 3-4 דקות מכל צד.
* מוציאים את הדגים ושומרים בצד.
* מוסיפים אל המחבת את היין וציר הדגים ומצמצמים, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור, ממשיכים לבשל עוד כחמש דקות ומוסיפים את העירית הקצוצה,מבשלים עוד כדקה שתיים ומורידים מהאש.
* מסדרים יפה במרכז הצלחת אורז, או פירה, מעל מפזרים מעט מהפלפלים הקלויים ומעליהם מניחים את הדג, יוצקים מעט מרוטב השמנת ומגישים.