מתכון לפילה סלמון בקראסט פיצוחים
של השף משה קצ'וקי ל'הדר סיטי טאואר' ר"ג
חומרים ל 4 סועדים
800 גרם פילה סלמון
300 גרם תערובת פיצוחים מתובלת קלויים של:
שבבי פיסטוק
שקדים פרוסים
שומשום לבן
שומשום שחור
גרעיני חמנייה
גרעיני דלעת
אגוזי מלך גרוסים
מלח, פלפל שחור גרוס, סוכר שום גבישי
8 כפות סילאן
100 גרם קמח
4 כפות טחינה גולמית
נבטי חמנייה לקישוט
לויניגרט
2 כפות שמן זית/אבוקדו
2 כפות מיץ מלימון טרי
1/2 כפית מלח
אופן הכנה
חותכים את הסלמון ל 4 מנות שוות, ומתבלים במלח ופלפל וסוכר.
מקמחים ומורחים את השכבה העליונה במעט סילאן ומתבלים בפיצוחים, תוך כדי לחיצה קלה על מנת שהפירורים יתפסו בפילה הדג.
מחממים תנור לחום של 190 מראש ואופים למשך 10-12 דקות
להגשה מזגגים דלעת בסילאן וטחינה גולמית, מניחים את הדג מעל ומקשטים בנבטי חמנייה
ומתבלים בוויניגרט לימון.