קונדיטוריית הבוטיק "Nofar Patisserie" ומותג השוקולד השוויצרי "Lindt"מציעים לרגל חג הפורים מתכון מנצח לאוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס בטעמים ייחודיים: שוקולד מריר עם נגיעות מנטה, שוקולד מריר עם שומשום קלוי ושוקולד מריר בטעם קרמל עם נגיעות מלח ים.
מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד לינדט אקסלנס
המצרכים ל- 40 יחידות:
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם קמח
75 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקדים
80 מ"ל שמנת מתוקה
2 חלמונים
קורט מלח
1/2 כפית תמצית סוכר
למילוי:
2 טבלאות שוקולד "לינדט" אקסלנס לבחירה לפי הטעם
4 כפות שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- במעבד מזון עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם אבקת סוכר לתערובת אחידה.
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
הכנת המילוי:
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל עם השמנת ומערבבים לתערובת חלקה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים.
- מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת משולש.
- מקררים את אוזני המן לפני האפייה 10-15 דקות.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.