באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
רכיבים:
500 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם מחמאה/חמאה
5 ביצים
1/2כוס סוכר
אופן ההכנה:
*מחממים את התנור ל120 מעלות.
* ממיסים את השוקולד והמחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.
* בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".
* מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.
* לאפות כ 20 דקות על 120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה ( היא נשארת רוטטת מעט )
* מקררים ומקפיאים.
* מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.
רכיבים להכנת הגנאש לפאדג'ונים :
200 גרםשוקולד מריר 60%
100 גרם מחמאה/חמאה
50 גרם גלוקוזה
אופן ההכנה :
* ממיסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה. מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.
* מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים. ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.